Oppskrifter og tips om mat

Mat og drikke oppskrifter.

Lam og chorizo empanadillas


Empanadillas er en mindre versjon av Empanadas. Navnet kommer fra det spanske verbet ’empanar’ som kan oversettes til ‘å dekke/skjule’. Retten er populær i Sør-Amerika, Spania og Portugal.

Ingredienser

* Deig:
* 450 g hvetemel
* 90 ml olivenolje
* 3 ts sitronsaft
* 2 ½ dl melk
*
* Fyll:
* 2 ts olivenolje
* 1 stk liten løk
* 2 båt hvitløk
* 2 ss tomatpuré
* 150 g finhakket grytekjøtt av lam uten bein , eller lammekjøttdeig
* 85 g chorizopølse
* 1 ss finhakket sorte oliven
* ½ dl kyllingkraft
* salt og pepper
*
* 60 g parmesan , eller Manchego eller annen fast ost
* 1 stk egg , lett sammenpisket

Fremgangsmåte

Disse små empanadillasene kan serveres som en snack, en liten forrett eller som en av smårettene i et tapasmåltid. Her kan man også få brukt litt av lammekjøttet som er igjen etter påskelammesteken.

Deig

Bland hvetemel, olivenolje, sitronsaft og melk i en foodprosessor og kjør ingrediensene til de samles. Ta deigen ut på en benkeplate og elt deigen til den blir glatt og smidig.

La deigen hvile i minimum 10 minutter.

Fyll

Varm olje i en høy stekepanne/kjele og tilsett finhakket løk og hvitløk. Surre det hele på middels varme til løken er blank og myk. Tilsett tomatpuré og la det surre under omrøring i et par minutter. Tilsett de øvrige ingrediensene, unntatt osten og la det hele småkoke under omrøring i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper og la fyllet bli kaldt.

Fyllet kan også lages dagen i forveien.

Del deigen i to. Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut til den er ca 2 mm tykk. Trykk ut rundinger med en diameter på ca 8,5 cm.

Legg en god ts med fyll på den ene halvsiden av rundingen og legg litt revet ost på toppen. Brett over den andre halvdelen og trykk kantene på halvmånene godt sammen med en gaffel. Empanadillasene pensles med sammenpisket egg før steking.

Empanadillasene stekes ved 200 ºC i 15 minutter, til de har fått en gyllen farge.

foto: Aina Hole
kilde

Facebook Comments

Visited 2360 times, 2 so far today