Oppskrifter og tips om mat

Mat og drikke oppskrifter.

Hellstrøm lager svineribbe med sprø svor


Eyvind Hellstrøm lager ribbe med sprø svor.

Ingredienser

1 stykke tynnribbe, ca 2 kilo
Grovt havsalt
Knust svart pepper
Vann
8 sjalottløk, renset
10 hvitløksfedd, med skall
1 spiseskje hvetemel
1-2 spiseskjeer soyasaus
1 spiseskje worchestershiresauce
Medisterkaker
Medisterpølser
Ribbefett
Mandelpoteter
Smør
H-melk
1 radicchio rosso (salat)
2-4 spiseskjeer ribbefett
2 ss sherryeddik
1 ss honning
Tørkede fikener
Tørkede aprikoser
Rosiner
Rødvin
Rødvinseddik

Fremgangsmåte

Ribba Ha godt med salt på ribba. La den stå fra ett til tre døgn. Skyll av saltet.

Ha på rikelig med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form med svorsiden ned og hell på vann til det dekker svoren. Ha i sjalottløk og hvitløk. Sett ribba inn i ovnen på 180 grader. Snu den etter én time og stek ytterligere én time (med svorsiden opp). Den siste halvtimen (total steketid blir 2 og en halv time) skal man med jevne mellomrom øse over av skyen.

Hell skyen i en kjele. Mos hvitløksfeddene ned i skyen gjennom en sikt med baksiden av en sleiv. Dryss over mel og la det synke til bunnen før du pisker det inn. Ha i soyasaus og worchestershiresauce og la det koke i noen minutter.

Tilbehør Stek medisterpølser og medisterkaker i ribbefett.

Mandelpotetpuré lages ved å koke mandelpoteter møre og mose inn smør (ca 1/3 av vekten på potetene). Rør inn melk til puréen får passe konsistens.

Snitt raddichioen i grove biter og kok den i godt saltet vann. Sil av og ha den i en kjele sammen med noen spiseskjeer ribbefett, sherryeddik og honning.

Kok en blanding av tørket frukt (fiken, aprikoser, rosiner) i rødvin og noen spiseskjeer rødvinseddik i ca en halv time, eller til væsken er fordampet.

Skjær opp ribba og legg stykkene på varme tallerkener med medisterpølse, medisterkaker, radicchio rosso, vinterfruktkompott, mandelpotetpure og sausen.

Facebook Comments

Visited 24979 times, 7 so far today