Oppskrifter og tips om mat

Mat og drikke oppskrifter.

FiskegratengDenne retten kan du godt lage dagen før. Da har du en kjapp middag som du bare trenger å varme opp – fint for travle hverdager!

Ingredienser

* 100 g makaroni
*
* Hvit saus:
* 2 ss smør
* 2 ss hvetemel
* 4 dl melk
* ½ ts salt
* ½ ts revet muskatnøtt
*
* 500 g torskefilet kokt, eller annen kokt hvit fisk
* 3 stk egg
* 1 dl strøkavring
* 150 g revet hvitost (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Kok makaroni i vann etter anvisningen på pakken.

Hvit saus:
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og revet muskatnøtt.

Avkjøl sausen litt og bland den med kokt avrent makaroni, renset kokt fisk og lett sammenpiskede egg. Hell blandingen over i en smurt ildfast form ca 20 x 30 cm.

Dryss over strøkavring og stek den i forvarmet ovn på 180 °C i ca 40 minutter.

Når det gjenstår ca 15 minutter av steketiden, strøs revet ost på toppen av gratengen mens den står i ovnen.

Serveres gjerne med kokte poteter og råkost laget av revet gulrot, revet rå rødbeter og litt appelsinjuice. I tillegg er det godt med smeltet smør eller rømme/kesam ved siden av fiskegratengen.

Tips: I fiskegrateng kan du benytte alle typer fisk, både kokt og stekt. Frys ned alle fiskerestene etter nydelige fiskemiddager og ta de opp når det skal lages grateng.

Lag gjerne gratengen nesten helt ferdig dagen i forveien og oppbevar den i kjøleskap, slik at det kun er stekingen som gjenstår når man kommer hjem for å lage middag.

melk.no

Facebook Comments

Visited 1504 times, 2 so far today