Oppskrifter og tips om mat

Mat og drikke oppskrifter.

Bacalao


En oppskrift på Bacalao fra program seks av Hellstrøm rydder opp – hjemme.

500gr klippfisk, uten skinn og uten ben
2 gule paprika
2 røde paprika
2 gule løk
2 fennikel
6-8 fedd hvitløk,
10-12 små, faste poteter(charlotte eller mandel)
11/2dl olivenolje
Kajennepepper
1 potte frisk basilikum
Salt
Pepper
200gr pillede reker (kan utelates)

NB. Fisken må vannes ut minimum 2 døgn i forkant av tilberedningen.

Skrell fenniklene og skjær i skiver. Rens løk og skjær i skiver. Fyll en kjele med kaldt vann, legg i fennikelskivene og kok opp. Slå av vannet. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Gi potetene samme behandling som fennikel.

Legg paprikaene under grillen i stekeovnen og grill til skinnet er brent, slik at det lett kan skrelles av. La ovnsdøren være åpen. Legg den brente paprikaen i kaldt vann før du drar av skinnet. Fjern kjernene. Skjær deretter paprikaene i grove strimler.

Ha olivenolje i en jerngryte sammen med knuste hvitløkfedd og la koke svakt i oljen noen minutter. Tilsett deretter fennikel, løk og poteter, legg på lokk og la det småkoke ca.20 minutter.  Tilsett paprikaene og kok videre under lokk til alle elementene er “bløte”, ca.20 minutter. Del fisken i passende skiver og la den koke med i jerngryten i ytterligere 20 minutter.

Etter totalt en times koketid i lag på lag i jerngryte, blandes alt forsiktig sammen med en liten hullsleiv. Smak til med salt, kajennepepper og frisk basilikum. Bland reker inn i bacalaoen uten å koke dem. Server på varme tallerkener. Ha en ekstra stråle med olivenolje på bacalaoen ved servering.

God fornøyelse!

 

kilde

Facebook Comments

Visited 2486 times, 2 so far today