Oppskrifter og tips om mat

Mat og drikke oppskrifter.

VannbakkelssvanerVannbakkelssvaner er utrolig dekorative! Alt som skal til for å lage dem er at man sparer litt av vannbakkelsdeigen og sprøyter ut et passe stort 2-tall som etter steking blir til svanens hode og hals. Vannspeil på fatet er ferdig gelé som er finhakket. Enkelt og elegant!

Ingredienser

2 ½ dl vann
125 g smør
125 g hvetemel
ca. 4 stk egg

Fyll:
3 dl kremfløte

Slik gjør du

1. Kok opp vann og smør. Tilsett mel og rør sammen. Avkjøl noe.

2. Visp sammen ett og ett egg og rør forsiktig inn. Rør godt mellom hver speing (viktig). Deigen skal være så tykk at den holder formen.

3. Hold av litt røre til svanehalsene. Sett resten av deigen til svanekroppene, som er vanlige vannbakkels, med skje på bakepapir.

3. Stek vannbakkelsene ved 200 °C i 20-25 minutter. Åpne ikke ovnsdøra underveis, da faller kakene lett sammen!

4. Fyll resten av vannbakkelsdeigen i et papirkremmerhus som du lager selv. Sprøyt røren ut som et 2-tall, ca. 3 mm tykkelse. Den nederste svingen og streken må være helt rett. Stek halsene i ca. 5 minutter ved samme varme som til vannbakkelsene. Følg med i stekeovnsvinduet, slik at de ikke blir for mørke.

5. Del svanekroppene i topp og bunn. Lag i tillegg et langt snitt over midten på toppen. Legg på krem på bunnen og sett inn svanehalsen (2-tallet). Brett ut toppen med en flik på hver sin side av halsen, slik at det ser ut som «vinger» over kremen. Sikt melis over.

Tips
Vannbakkelssvaner kan også serveres på et dessertbord. Fyll vannbakkelsene med for eksempel sitronfromasj og sett svanene på et «vann» laget av hakket appelsingelé.


kilde

Facebook Comments

Visited 1915 times, 1 so far today