Oppskrifter og tips om mat

Mat og drikke oppskrifter.

Pavlova – den beste 17. mai-kaken?


Hipp hurra! En lekker pavlova i rødt, hvitt og blått.

Marengsbunnen kan lages 3 dager i forveien, men da må den stå uten plast på kjøkkenbenken. Legg et tørt kjøkkenhåndkle over.

Bruk fantasien og varier når du serverer Pavlova. Hva med eksotiske og hermetiske frukter? Prøv også vispet krem iblandet karamellsaus, eller krem med syltetøy.

Ingredienser

* 4 stk eggehvite
* 1 ts hvitvinseddik
* 225 g sukker
* 1 ss maisstivelse (maizena)
* 1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
*
* Fyll:
* 3 dl kremfløte
* 2 ss sukker
* 3 dl ferdig vaniljekrem
* ca 300 g friske bær

Fremgangsmåte

I stekeovn: Forvarmes til 200 °C, senkes til 100 °C stekes i ca 50 minutter

Tegn opp sirkel på 22 cm i diameter på et bakeparir. Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek bunnen til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til luftig krem og blandes med vaniljekrem. Pynt med rikelig med bær.

Ønsker du en magrere krem?

Visp 1 pk lett dessertfløte til krem og bland inn 2 beger vaniljekesam. Smak til med fruktose eller sukker.

Trinn 1

Tegn opp en sirkel på 22-24 cm i diameter på et bakepapir. Visp eggehvitene stive i en ren bolle. Tilsett sukker, maisstivelsen og eddik litt etter litt. Massen skal være så stiv at man kan lage mønster som ikke flyter ut.

.
.
.
.
.

Trinn 2:

Fyll sirkelen med eggehvitemassen. Lag en fordypning i midten. Skru ned temperaturen til 100 °C når du setter inn bunnen og stek som angitt.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Trinn 3

La kaken avkjøle på rist. Den er nå herlig sprø på yttersiden og myk inni. Flytt den over på et fat. Bland vispet krem med vaniljekrem og fyll dette oppå bunnen.

.
.
.
.
.
.
.
.

Trinn 4

Legg jordbær på en fjøl. Skjær hvert bær i skiver, men la de sitte sammen i toppen av bæret. Dytt det litt ned, og du får en fin jordbærvifte.
.
.
.
.
.
.
.
.
Foto: Alf Børjesson
kilde

Facebook Comments

Visited 5960 times, 2 so far today