Oppskrifter og tips om mat

Mat og drikke oppskrifter.

Daimiskake


Vi har alle en kakefavoritt til årets merkedager. Her er en av manges favoritter som kan lages ferdig på forhånd og fryses ned, klar til servering når du skulle trenge det.

Ingredienser

* Bunn:
* 6 stk eggehvite
* 175 g sukker
* 1 plate kokesjokolade
* 175 g kokosmasse
*
* Krokaniskrem:
* 5 stk gelatinplater
* 6 stk eggeplomme
* 150 g sukker
* 5 dl kremfløte
* 1 ½ stk daim-sjokolade
*
* Pynt:
* 1 dl kremfløte
* ½ stk daim-sjokolade

Fremgangsmåte
Bruk en rund kakeform på 24 cm i diameter, stek bunnen ved 175 grader.

Bunn
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen slik at det blir en luftig og stiv marengs. Riv sjokoladen på et rivjern eller finhakk sjokoladen. Rør inn sjokoladen og kokosmassen i marengsen. Legg bakepapir i bunnen av springformen. Hell i massen og stek kaken i forvarmet ovn i 35 minutter. Avkjøl kakebunnen i formen på rist.

Krokaniskrem
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til luftig krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca 1/2 dl kokende vann, rør til gelatinen har løst seg opp i vannet. Hell den lett avkjølte gelatinblandingen i en tynn stråle ned i eggedosisen under forsiktig omrøring. Finhakk daim-sjokoladen. Tilsett krem og hakket sjokolade i eggedosisen og rør forsiktig inn. Hell iskremblandingen over den avkjølte kakebunnen og fordel den jevnt. Frys kaken i noen timer eller natten over.

Ved servering
Annrett kaken på fat mens den er dypfryst. La kaken så i ca 1/2 til 1 time i kjøleskap før servering. Pynt med krem og finhakket daim-sjokolade.

foto:Bård Ek
kilde

Facebook Comments

Visited 1879 times, 1 so far today