Oppskrifter og tips om mat

Mat og drikke oppskrifter.

Bryllupskake i særklasse


Om du eller noen i familien har ambisjoner om å stille med en hjemmelaget kake på bryllupsdagen, er denne midt i blinken.

Ingredienser

* Bunn:
* 14 stk egg
* 350 g sukker
* 200 g hvetemel
* 2 ts bakepulver
* 150 g mandler , malte
* 3 ss kakaopulver (til den ene bunnen)
*
* Fyll:
* 7 stk gelatinplater
* 800 g hermetiske aprikoser
* 2 stk krokansjokolade
* 1 ½ l kremfløte
* 1 ss sukker
* 3 dl kokende vann
*
* Pynt:
* 1 ½ kg marsipan
* rød konditorfarge
*
* Melisglasur:
* 1 stk eggehvite
* 3 dl melis
* 1 ts eddik

Fremgangsmåte

Bunn
Pisk halvparten av eggene og halvparten av sukkeret til stiv eggedosis. Sikt i halvparten av melet og halvparten av bakepulveret. Tilsett halvparten av mandlene. Bland alt forsiktig med en slikkepott. Smør formen og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken. Avkjøl kaken på rist. Lag den andre bunnen på samme måte, men sikt i kakaopulver sammen med melet.

Fyll
Bløt gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter. Sil saften fra frukten. Hakk frukten og sjokoladen. Visp halvparten av fløten og halvparten av sukkeret til luftig krem. Bland krem, sjokolade og frukt. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i 1/6 av det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i fruktkremen. Del kakebunnene i to lag og dynk dem med fruktsaften.

Fordel den halvstivnede fromasjkremen på sjokoladedelene. Legg de lyse delene forsiktig oppå og la fromasjen stivne helt i kjøleskapet. Farg marsipanen svakt rosa med konditorfarge. Visp resten av fløten og sukkeret til luftig krem. Dekk begge kakene med krem. Kjevle marsipanlokk og strekk dem jevnt rundt kakene. Legg kakene sammen på et stort brett e.l. og legg på pynten som er laget på forhånd.

Bruk to hjerteform à ca 2 ½ liter (til kaker til 15 porsjoner).
I stekeovnen på 175 °C i ca 30 minutter.

Du kan selv velge om du ønsker å pynte kaken med roseblader eller marsipanblomster, sukker og eggehvite, sjokoladeblader eller pyntebånd.

Glaserte roser
Pensle friske rosekronblader på begge sider med eggehvite. Dypp dem forsiktig i sukker og la dem ligge til tørk på bakepapir noen timer. Fest 3 – 4 blader sammen til roser med melisglasur. Rosene kan oppbevares i flere uker på et tørt sted.

Sjokoladeblader
Pensle forsiden på friske roseblader med smeltet sjokolade. Legg bladene på bakepapir og la dem stivne i kjøleskapet. Dra rosebladene forsiktig av.

Melisglasur
Visp eggehvite og melis til en smidig glasur med en miksmaster. Tilsett eddik, da blir massen lettere å forme. Ha glasuren i en plastpose. Klipp et lite hull i spissen og sprøyt figurer på bakepapir. La figurene tørke i minst et døgn før de løsnes forsiktig fra papiret.

foto: Alf Borjesson
kilde

Facebook Comments

Visited 1817 times, 2 so far today