Oppskrifter og tips om mat

Mat og drikke oppskrifter.

En deig – mange slag julekaker


Tiden før jul er ekstra travel for de fleste av oss. Her får du forslag til sju forskjellige kaker som alle er laget av den samme grunndeigen. De er ikke bare enkle og raske å lage, men smaker også nydelig.

Ingredienser

Grunndeig:
* 750 g TINE Ekte Meierismør
* 1 kg hvetemel
* 330 g melis

Slik gjør du

1.

Alle kakene kan stekes i stekeovnen ved 175 grader i ca.10 minutter.
2.
Grunndeig:

Elt deigen sammen, og sett den kjølig i et par timer.

Sjakkruter:

Bruk en firedel av grunndeigen. Bland halve deigen med 2 ss kakaopulver. Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser. Legg en brun og en hvit pølse oppå hverandre og ved siden av hverandre. Skjær i tynne skiver. Legg på stekeplate dekket med bakepair. Stek kakene.

Tyske skiver:

Bruk en firedel av grunndeigen. Trill tykke pølser, ca 4 1/2 cm i diameter. Skjær opp i 1/2 cm tykke skiver. Legg på stekeplate dekket med bakepair. Stek kakene.


Sukkerstjerner eller -hjerter:

Bruk en firedel av grunndeigen. Kjevle deigen tynt, 2-3 mm. Stikk ut stjerner. Pensle med sammenvispet egg. Dryss på perlesukker. Legg på stekeplate dekket med bakepapir. Stek kakene.


Smørkranser, riflekjeks, fylte kjeks og syltetøykaker:

Bland 4 egg med 1 porsjon grunndeig.

Smørkranser:

Sprøyt deigen ut gjennom kakesprut eller kvern med stjerneformet skive. Skjær i 12 cm lengder og form til kranser. Legg på stekeplate dekket med bakepair. Stek kransene.

Riflekjeks:

Sprøyt deigen ut som smørkranser. Skjær 2 1/2 – 3 cm lange stenger. Legg på stekeplate dekket med bakepair. Stek stengene og avkjøl på rist.

Riflekjeks til fylte kjeks:

Lag sjokoladefyll av 50 g smeltet kokosfett, 1/2 plate smeltet kokesjokolade, 1 egg og 2 ss melis. Smør fyllet mellom to og to kjeks. Eller bland 1/2 plate smeltet kokosfett med 500 g melis. Sett farge på denne kremen med litt konditorfarge.

Syltetøyhalvmåner:

Kjevle en tynn leiv av grunndeigen, 2-3 mm. Stikk ut runde kaker, ca.6 cm i diameter. Legg en klatt bringebærsyltetøy på kaken. Brett den i to og trykk sammen kantene med en gaffel. Stek syltetøymånene.

Syltetøyhjerter:

Kjevle ut deler av grunndeigen tynt, 2-3 mm. Stikk ut små hjerter med pepperkakeform. Legg en klatt bringebærsyltetøy på kaken. Kjevle resten av deigen og stikk ut hjerter som skal legges oppå, disse har et hjerte stukket ut på midten. Legg disse oppå. Pensle med sammenvispet egg. Legg på stekaplate dekket med bakepapir. Stek kakene.

kilde

Facebook Comments

Visited 9430 times, 2 so far today