Oppskrifter og tips om mat

Mat og drikke oppskrifter.

Bløtkake til fest


Lag en en flott kremkake som du pynter med roseblader og margeritter!

Fremgangsmåte
Sukkerbrød
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i springform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 C° i 25 – 30 minutter.

Nøttebunn
Visp eggehvitene nesten stive og tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen slik at det blir en luftig og stiv marengs. Bland de malte nøttene med hvetemel og bland dette forsiktig inn i eggedosisen. Fyll røren i en springform på 24 cm. Stek nøttebunnen i forvarmet ovn ved 160 C° i 30 minutter.

Montering
Legg nøttebunnen på et serveringsfat. Visp kremfløten til luftig krem rør forsiktig inn vaniljekesam. Fordel halvparten av kremblandingen over nøttebunnen. Kutt jordbærene i biter og fordel halve mengden utover kremen. Del sukkerbrødet i to, og legg på det ene sukkerbrødet. Dynk med melk. Legg på resten av kremblandingen og jordbærene. Legg på det andre sukkerbrødet og dynk med melk.

Pynt
Smelt den hvite sjokoladen i vannbad. Smelt den mørke sjokoladen i en annen bolle. Hell den mørke smeltede sjokoladen i den hvite sjokoladen. Men gjør dette forsiktig slik at blandingen bare blir pent marmorert. Dypp hele jordbær i sjokoladen og legg dem på et bakepapir til sjokoladen har stivnet. Visp kremfløten til en luftig krem. Smør et jevnt lag med krem på toppen av kaken, ha resten av kremen i en sprøytepose med en stjernetyll og sprøyt fine striper rundt hele kaken. Pynt med for eksempel roseblader og margeritter (margerittene kan ikke spises). Legg på jordbærene og pynt til slutt med kandiserte blomster i midten av kaken. Du kan også pynte med andre bær eller frukter.

Ingredienser til kaken

* Sukkerbrød;
* 4 stk egg
* 100 g sukker
* 100 g hvetemel
* 1 ts bakepulver
*
* Nøttebunn;
* 4 stk eggehvite
* 100 g sukker
* 200 g hasselnøtter malte
* 2 ss hvetemel
*
* Fyll;
* 3 dl kremfløte
* 3 dl vaniljekesam
* 200 g jordbær
*
* Pynt;
* 100 g hvit kokesjokolade
* 50 g mørk kokesjokolade
* 8 stk jordbær
* 5 dl kremfløte

kilde: melk.no

Facebook Comments

Visited 3894 times, 2 so far today